De woonkamer opnieuw inrichten – zonder iets te doen

Heerlijk zo’n dag waar je je huis eens helemaal opnieuw gaat inrichten. Alleen maar in gedachten. Van tevoren één, twee leuke woonwinkels bezoeken of gewoon een stapel woonbladen uit de kast trekken, op de bank ploffen en beginnen.
Als ik nou de PS- kastjes eens zou vervangen door… De bank heeft haar mooiste tijd al lang gehad… De tv is inderdaad wat aan de kleine kant, bij het laatste WK moest ik met mijn stoel op 50 cm afstand gaan zitten om de bal te kunnen herkennen, maar ja, als er een nieuwe komt, moet het een witte tv worden en zeker niet zo’n reuzending.


Die lage kasten, die wij al heel lang op het oog hebben, ik zie ze al staan op de oude planken vloer bij ons in de woonkamer. Ook hier zou ik voor wit gaan.

Apropos planken vloer – de helft van de vloer is opgeschuurd en opnieuw geolied, maar toen kwam er weer van alles tussen, dat moet dus ook nog gebeuren. Ik houd dit met opzet even onpersoonlijk, misschien dat iemand anders er zin in heeft om deze klus te klaren. Bij de eerste helft had ik bijna het huis in brand gestoken, omdat ik de met vloerolie verzadigde doeken niet goed uitgebreid had laten drogen.
Maar even terug naar waarmee ik was begonnen. Toch een ander vloerkleed? Maar eigenlijk vind ik die koeienhuid nog steeds leuk.

Hey-Sign Kleurenkaart
Ach ja, vilten stoelkussens voor onze eetkamerstoelen. Ze zijn wel leuk, de Eames plastic chairs, maar als je ze koopt vertelt je niemand erbij, dat ze gewoon hartstikke koud aanvoelen. Had ik eigenlijk zelf kunnen weten. Bij deze deel ik graag mijn ervaring. En gelukkig zijn er op een later moment nog vilten stoelkussens bij te kopen. In super mooie kleuren.

Waar was ik ook al weer, ah ja bij de bank. En als de bank nu een andere kleur zou krijgen, dan zou de wand ook beter een andere kleur kunnen krijgen. In plaats van donkeroranje eens een zachte poederkleur?
Uiteindelijk heb ik niets veranderd, maar in mijn gedachten zat ik twee uur in een volledig nieuw ingerichte woonkamer. Af en toe heel erg leuk zo’n “gedachtenreis”, zonder de stress, die een fysieke verandering met zich mee brengt. En de eerste stap om op korte termijn wel iets te vernieuwen.