“Een nieuw interieur is mij geen ton waard!”

“Een nieuw interieur is mij geen ton waard!”

Had ik dit goed gehoord? Zei hij dit nu echt?
“Een nieuw interieur voor mijn bedrijf? Dat is mij geen ton waard!”

Ja, hij zei het echt. En hij meende het ook, want hij ging verder: “Wij zitten in een branche waar een mooi sfeervol interieur geen winstverhogende factor is. Het is misschien leuk voor de mensen die er werken, maar dat is mij geen ton waard.” 

Ik vond het nogal een arrogante houding. En ook kortzichtig gedacht.

Ik had hem net verteld over een prachtig project dat ik net had afgerond bij een middelgrote facilitaire dienstverlener. Een project van een ton. Honderdduizend euro. 

Een nieuw interieur kost namelijk geld. Het ontwerp kost geld, de realisatie kost geld.

Maar het kost je veel meer dan alleen maar geld, als je de invloed van een werkomgeving onderschat. En dat schrijf ik niet, omdat het mijn werk en passie is, om voor bedrijven passende “jasjes” te ontwerpen.

Zomaar wat argumenten, om de meerwaarde van een inspirerende en gezonde werkomgeving te leren zien:

Met een goed ontworpen interieur maak je een ruimtelijke vertaling van de missie van jouw bedrijf. Hiermee heb je een ambassadeur die zonder woorden, maar heel uitgesproken, elke dag opnieuw laat zien waar jouw bedrijf voor staat. 

Het laat ook zien hoe belangrijk jouw bedrijf het welzijn van je klanten en je medewerkers vindt. Als dat wat je zegt, je huisstijl en de ruimte bij elkaar aansluiten, ervaren je klanten jouw bedrijf als consistent en eerlijk. Je wilt dat je werknemer niet alleen door woorden, maar ook door een met aandacht ingerichte ruimte ervaart dat jij hem of haar waardeert. 

Goede zorg voor je mensen is meer dan een bureau en een stoel, die aan de arbo regelgeving voldoen. En je mensen zijn de basis voor het succes van je bedrijf.

Ik ontwerp interieurs niet met de intentie om mensen productiever te maken. Ik wil dat mensen zich in hun omgeving ontspannen en gelukkig voelen. Dat in steeds meer onderzoeken aangetoond wordt, dat dit de productiviteit positief beïnvloed, is mooi meegenomen.

De huisvesting van een bedrijf is de laatste jaren naast werkplek vooral ontmoetingsplek geworden. Hierdoor beginnen gelukkig steeds meer organisaties anders te denken over de indeling en inrichting van kantoren. 

Ook door de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt wordt voor steeds meer bedrijfseigenaren duidelijk, dat het “zich op het werk prettig voelen” geen overbodige luxe, maar voor veel werknemers steeds meer randvoorwaarde is, om voor een bedrijf te kiezen. 

Werktijd is levenstijd. 

En levenstijd is onbetaalbaar. 

En veel meer waard dan een ton.