Kleine dingen – groot effect

Garderobe
Een opbergplek voor jassen, schoenen of grotere voorwerpen zoals een kinderwagen brengt een behoorlijk “rommelpotentieel” met zich mee. Om dit te reduceren is het verstandig om voor de verbouwing goed over deze ruimte na te denken. En allereerst hiervoor voldoende ruimte te reserveren.
Warme voeten
Niets voelt zo ongemakkelijk als een vloer van steen of tegel zonder vloerverwarming. Oké, dit is natuurlijk wel geen “kleine” investering, maar aangezien dat het alleen later voelbaar is hoort het voor mij toch bij deze verzameling.
Voetstappen in huis
Nijlpaard van Droog Design

Als er toch een nieuwe vloer komt, is het verstandig om op het eerste stuk bij de entreedeur een schoonloopmat te integreren. Scheelt meerdere poetsrondjes per week. Is dit niet mogelijk kijk dan eens naar wat originelere exemplaren in plaats van de standaard deurmat. Vind je een nijlpaard geen passend huisdier? Ga dan voor een konijn.

Aandacht voor afwerking
Mooi schakelmateriaal – stopcontacten en schakelaars – hoeft niet veel meer te kosten dan standaardmateriaal, maar heeft wel grote invloed op de uitstraling van een interieur. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor deurkrukken.
Deurbel
Indien je wilt voorkomen dat ieder bezoek op je ramen begint te bonken is een deurbel een handig element. Toch gebeurt het weleens, dat tijdens een verbouwing de elektraleiding voor de deurbel vergeten wordt. En als er eerst eens alles netjes gestuct is…
Kleurtoefjes
Hier en daar een vrolijk kleuraccent, een mooie bloem, een leuke vaas of toch een hele wand schilderen – en een ruimte voelt in eens heel anders.