Mag een architect visjes op de wand plakken?

Wij hebben een nieuwe badkamer. Eindelijk met een bad. De kinderen vinden het geweldig. Ik ook. Omdat de ruimte vrij klein is, heb ik bewust voor lichte kleuren gekozen, maar ik wilde het niet helemaal wit hebben. Daarom heeft één wand een kleur gekregen. Lichtblauw. Heel zacht en heel mooi. Vinden wij. Alle werkzaamheden zijn afgerond, zelfs de plinten gelakt, nu alleen nog maar een paar accessoires. Niet te veel – maar wel iets wat je niet overal ziet. Ik heb visjes ontdekt, geen echte maar wandtattoos, het gaat immers om een badkamer en niet om een chinees restaurant, maar het zijn wel goudvisjes, mooi oranje. Sommige zie je van de zijkant, sommige zwemmen op je af, grote en kleine.
Goudvisjes van anna wand

Maar mag dat? Tegen mijn klanten zeg ik altijd, dat ze gewoon iets van hun persoonlijkheid moeten laten zien, als ze een gezellig (persoonlijk) interieur willen. Maar als architect? Heb je in je vriendenkring meestal ook andere architecten, en die kijken met hele andere ogen. Decoratie is een problematisch item. En toch vind ik de visjes leuk. Als er commentaar komt, kan ik het op mijn kinderen afschuiven. En als me iemand uitlacht, is het misschien iemand, die gewoon niet durft zich zelf te zijn. Belangrijk is dat je tenminste thuis helemaal jezelf kunt zijn. Nog beter natuurlijk altijd en overal. En ik vind nou eens oranje visjes op een lichtblauwe muur mooi. Misschien moet ik één visje gewoon in mijn notitieboekje plakken, als herinnering. Dat het eigen gevoel het allerbelangrijkste is bij het inrichten van een ruimte.